Pensioen Uitkeren, <span>Opbouwen</span> of Uitstellen?

Pensioen Uitkeren, Opbouwen of Uitstellen?

Bekijk onze slimme beleggingsoplossingen

Pensioenbrochure

Pensioen opbouwen wanneer u dat wil

Het is verstandig om zelf pensioen op te bouwen, zodat u later naast de AOW extra inkomen heeft. Bij Doelbeleggen bouwt u al vanaf een klein bedrag per maand makkelijk zelf pensioen op. Zonder inlegverplichting, zodat u in wat duurdere maanden de betaling kunt overslaan.

Zelf pensioen opbouwen

Opgebouwde lijfrente uitkeren

Heeft u aanvullend pensioen opgebouwd en is uw AOW aanstaande? Dan is het verstandig om u goed te laten adviseren over de verschillende uitkeringsmogelijkheden. Doelbeleggen ontwikkelde Leefrente. Met deze beleggingsrekening kunt doorbeleggen terwijl er periodiek wordt uitgekeerd.

Leefrente

Opgebouwde lijfrente omzetten

Veel Nederlanders bezitten lijfrentes die door de lage rente nauwelijks rendement opleveren. Dit geld kan overgezet worden naar een gesloten beleggingsrekening zodat er meer rendement behaald kan worden. Beleggen kent echter risico's. U kunt een deel van uw inleg verliezen.

Lijfrente omzetten

Uitkeren bij overlijden

Of het restant van uw lijfrentekapitaal bij vroegtijdig overlijden wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden is maar de vraag. Dit is namelijk afhankelijk van het type uitkering dat is aangekocht. Lees hoe u kunt voorkomen dat uw opgebouwde lijfrentekapitaal aan de verzekeraar vervalt.

Lijfrente uitkeren bij overlijden

Belastingvriendelijk beleggen voor uw pensioen

Een reisje naar de zon, goede zorg, een financiële bijdrage voor de (klein)kinderen: ook na uw pensioen wilt u comfortabel kunnen leven. Uw pensioen lijkt misschien nog ver weg, maar later is dichterbij dan u denkt. Dus het is verstandig om toch alvast een potje aan te leggen. Sparen loont bijna niet, beleggen wel. Met Doelbeleggen investeert u veilig, eenvoudig en transparant in een onbezorgde oude dag. Doelbeleggen werd zowel in 2018 als 2019 door de onafhankelijke jury van IEX verkozen tot Online Vermogensbeheerder van het jaar.

Beleggen voor pensioen mét belastingvoordeel – voor wie geschikt?

• Zelfstandig ondernemer / ZZP
• Werknemer
• DGA

Beleggen – kosten – rendement – risico – toezicht – haalbaarheid; u leest er alles over in de brochure Doelbeleggen voor Pensioen

Aanvraag pensioenbrochure

Hoeveel heeft u opgebouwd?

Uw pensioen is misschien nog ver weg. Toch is het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan. Wilt u bijvoorbeeld weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Of controleren hoe u ervoor staat na de datum van uw pensionering?

 • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
 • Wat is mijn te bereiken pensioen en wanneer krijg ik dit?
 • Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd?
 • Welke gebeurtenissen zijn van invloed op mijn pensioen?
 • Hoeveel AOW en pensioen ontvang ik al?
 • Antwoord op deze vragen vindt u op de website: mijnpensioenoverzicht

  Pensioen voor de zzp'er

  Als zzp’er is een pensioenvoorziening extra belangrijk. U heeft namelijk geen werkgever die voor u een mooi bedrag spaart in een pensioenfonds. Met Doelbeleggen kunt u makkelijk en voordelig een aanvulling op het pensioen opbouwen, zelfs met fiscaal voordeel. Uw geld wordt belegd door ervaren vermogensbeheerders. Maar het belangrijkste voor u als zzp’er is dat er geen maandelijkse inlegverplichting is. Dus als de omzet een maand tegenvalt, kunt u die maand de premie overslaan.

  Pensioen voor zzp'er

  Pensioen opbouwen met belastingvoordeel

  De overheid bepaalt hoeveel pensioen men jaarlijks mag opbouwen. Het deel dat u daarvan zelf mag gebruiken, is uw jaarruimte. Heeft u uw volledige jaarruimte nog niet gebruikt? Dan mag u extra geld inleggen. Dit bedrag is fiscaal aftrekbaar als het op een speciale rekening wordt gestort, bijvoorbeeld de Doelbeleggen-pensioenrekening.

  Pensioentekort

  Hoe werkt jaarruimte?

  Jaarlijks kan aan de hand van uw inkomen bepaald worden hoeveel extra pensioen u bij ons kunt opbouwen, de jaarruimte. Daarmee bespaart u afhankelijk van uw situatie jaarlijks vermogensbelasting en heeft u voordeel door het uitstellen van de inkomstenbelasting tot uw pensioen, wanneer deze over het algemeen een stuk lager uitvalt. Wilt u uw eigen jaarruimte uitrekenen? Neem contact met ons op, dan helpen we u verder.

  Jaarruimte berekenen

  Haalbaarheid berekenen

  Om de gewenste oude dag te realiseren, berekenen we eerst de haalbaarheid met de Doelmeter. Daarvoor moeten we een aantal zaken concreet maken. Wat is uw huidige leeftijd, uw pensioenleeftijd, wat wilt u per maand aan extra pensioen ontvangen en voor hoeveel jaar. Als we dat weten, kunnen we op basis van uw inleg bepalen of het gewenste extra pensioen haalbaar is. Is dit niet reëel? Dan maken we samen aanpassingen om de haalbaarheid van uw doel te vergroten.

  Bereken uw pensioen met de Doelmeter®

  Kapitaal overzetten naar Doelbeleggen

  Om de overdracht van reeds opgebouwd kapitaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn we lid geworden van het PSK. Dit staat voor Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten. Hierin hebben banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen afspraken gemaakt en zij moeten zich bij een kapitaalsoverdracht aan bepaalde spelregels houden. De overdracht moet snel en nauwkeurig gebeuren, omdat de Belastingdienst anders belasting kan heffen over het bedrag dat wordt overgeheveld.

  Meer over PSK
  Doelbeleggen ontvangt 5 sterren van finner
  Doelbeleggen wint Gouden Stier 2018
  Koppeling Hypotheekwacht
  Doelbeleggen benoemd tot European Fintech 100

  Pensioenbrochure aanvragen

  De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
  Doelbeleggen © 2021