Pensioen Uitkeren, <span>Opbouwen</span> of Uitstellen?

Pensioen Uitkeren, Opbouwen of Uitstellen?

Gouden Stier 2022: beleggingsoplossing van het jaar

Brochure aanvragen

Pensioen opbouwen wanneer u dat wilt

Het is verstandig om zelf pensioen op te bouwen, zodat u later naast de AOW extra inkomen heeft. Bij Doelbeleggen.nl bouwt u al vanaf een klein bedrag per maand makkelijk zelf pensioen op. Zonder inlegverplichting, zodat u in wat duurdere maanden de betaling kunt overslaan.

Zelf pensioen opbouwen

Opgebouwde lijfrente uitkeren

Heeft u aanvullend pensioen opgebouwd en gaat u binnenkort AOW ontvangen? Dan is het verstandig om u goed te laten adviseren over de verschillende uitkeringsmogelijkheden. Doelbeleggen.nl ontwikkelde een beleggingsrekening voor een uitkerende lijfrente. Met deze beleggingsrekening kunt doorbeleggen terwijl u periodiek uw lijfrente krijgt uitgekeerd.

Lijfrente uitkeren

Opgebouwde lijfrente beleggen

Veel Nederlanders hebben lijfrentes die door de lage rente nauwelijks rendement opleveren. Dat kan ook anders. U kunt dit kapitaal op een speciale beleggingsrekening zetten, die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. Daarmee kunt u mogelijk meer rendement behalen. Beleggen kent echter ook risico's. U kunt een deel van uw inleg verliezen.

Lijfrente omzetten

NIEUW: Beoordelingsrapport 2023

Vergelijkingssite Finner.nl beoordeelt partijen op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Vermogensbeheerders worden getoetst op 80 punten. Zo controleert men bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, kijkt men naar de hoogte en voorwaarden van de kosten en toetst men onze onafhankelijkheid.

Vergelijk door Finner 2023

Uitkeren bij overlijden

Wilt u dat het restant van uw lijfrentekapitaal bij overlijden wordt uitgekeerd aan uw nabestaanden? Dan moet u goed opletten bij het kiezen van een lijfrente. Bij een lijfrente van een verzekeraar krijgen de nabestaanden bij overlijden in de regel niets. Lees hoe u dit kunt voorkomen.

Lijfrente uitkeren bij overlijden

Belastingvriendelijk beleggen voor uw pensioen

Een reisje naar de zon, goede zorg, een financiële bijdrage voor de (klein)kinderen: ook na uw pensioen wilt u comfortabel kunnen leven. Uw pensioen lijkt misschien nog ver weg, maar later is dichterbij dan u denkt. Dus het is verstandig om toch alvast een potje aan te leggen. Sparen loont bijna niet, beleggen geeft wel kans op een goed rendement, zeker op de lange termijn. Met Doelbeleggen.nl investeert u veilig, eenvoudig en transparant in een onbezorgde oude dag. Doelbeleggen.nl werd zowel in 2021 en 2022 door de onafhankelijke jury van IEX verkozen tot Online Beleggingsoplossing van het jaar.

Voor wie is beleggen voor pensioen mét belastingvoordeel geschikt?

• Zelfstandig ondernemer
• ZZP'er
• Werknemer
• DGA

Wilt u meer weten over belastingvriendelijk beleggen voor uw pensioen en over het rendement, het risico en de kosten? Lees het in de brochure Doelbeleggen voor Pensioen.

Brochure aanvragen

Terugvorderen dividendbelasting

Doelbeleggen.nl belegt een deel van uw inleg in Nederlandse fondsen/trackers. Vier keer per jaar krijgt u het dividend van deze fondsen netto op uw beleggingsrekening. Er is dan al 15% dividendbelasting op ingehouden. Dat moet van de Belastingdienst.

Als u later het kapitaal op uw beleggingsrekening gaat gebruiken, bijvoorbeeld om een lijfrente van te kopen, moet u over de uitkeringen ook belasting betalen. Dat betekent dubbel betalen en dat is niet eerlijk. Op ons verzoek heeft de Belastingdienst daarom het bedrag van de dividendbelasting van al onze klanten teruggegeven aan ons. Wij beleggen dit bedrag weer voor u, zodat de teruggave ten goede komt aan uw rendement.

Lees meer

Vijfde gouden stier voor doelbeleggen.nl!!

Doelbeleggen.nl heeft op donderdag 28 maart in Felix Meritis te Amsterdam de felbegeerde IEX Gouden Stier Publieksprijs in de wacht gesleept. Die onderscheiding kwam tot stand op basis van beoordelingen van meer dan 5.500 beleggers die meededen aan het Nationaal Beleggersonderzoek van IEX.

Gouden Stier 2023 Beste Service en Helpdesk

Hoeveel heeft u opgebouwd?

Uw pensioen is misschien nog ver weg. Toch is het belangrijk om er af en toe bij stil te staan. Wilt u bijvoorbeeld weten hoeveel pensioen u heeft opgebouwd? Of controleren hoe uw financiën ervoor staan na de datum van uw pensionering?

 • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
 • Wat is mijn te bereiken pensioen en wanneer krijg ik dit?
 • Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd?
 • Welke gebeurtenissen zijn van invloed op mijn pensioen?
 • Hoeveel AOW en pensioen ontvang ik al?
 • Antwoord op deze vragen vindt u op de website: mijnpensioenoverzicht

  Pensioen voor de zzp'er

  Als u zzp’er bent, is een pensioenvoorziening extra belangrijk. U heeft namelijk geen werkgever die pensioen voor u opbouwt in een pensioenfonds. Met Doelbeleggen.nl kunt u makkelijk en voordelig een aanvulling op uw AOW opbouwen, met fiscaal voordeel. Uw geld wordt belegd door ervaren vermogensbeheerders. Groot voordeel voor u als zzp’er is dat er geen maandelijkse inlegverplichting is. Dus als de omzet een maand tegenvalt, kunt u die maand de inleg overslaan.

  Pensioen voor zzp'er

  Nettolijfrente opbouwen

  Was uw inkomen in 2023 hoger dan € 137.800 en wilt u ook over het meerdere pensioen opbouwen? Dan kunt u de inleg niet aftrekken, maar er is wel een manier om geen belasting te hoeven betalen in box 3. U kiest dan voor een nettolijfrente.

  Nettolijfrente

  Pensioen opbouwen met belastingvoordeel

  De overheid bepaalt hoeveel pensioen u jaarlijks mag opbouwen. Het deel dat u daarvoor zelf opzij mag zetten, heet uw jaarruimte. Heeft u nog niet uw volledige jaarruimte gebruikt? Dan mag u extra geld inleggen. Dit bedrag is fiscaal aftrekbaar als het op een speciale rekening wordt gestort, bijvoorbeeld de pensioenrekening van Doelbeleggen.nl.

  Pensioentekort

  Hoe werkt jaarruimte?

  Uw jaarruimte is afhankelijk van uw inkomen. Als u ieder jaar uw jaarruimte gebruikt om bij ons pensioen op te bouwen, bespaart u daarmee belasting. U betaalt minder inkomstenbelasting en afhankelijk van uw situatie betaalt u ook minder belasting over uw vermogen. Daar staat tegenover dat u wel belasting moet betalen als het pensioen wordt uitgekeerd, maar in de meeste gevallen is het tarief dan een stuk lager.

  Wilt u uw jaarruimte uitrekenen? Neem contact met ons op, dan helpen we u verder.

  Jaarruimte berekenen

  Haalbaarheid berekenen

  Wat wilt u later per maand aan pensioen ontvangen? En is dat haalbaar? Het antwoord op die vraag hangt af van uw leeftijd, uw pensioenleeftijd en voor hoeveel jaar u aanvullend pensioen wilt ontvangen. U kunt de haalbaarheid zelf berekenen met behulp van onze Doelmeter®. Is uw doel niet reëel? Dan maken we samen aanpassingen om de haalbaarheid van uw doel te vergroten.

  Kapitaal overzetten naar Doelbeleggen.nl

  Om de overdracht van opgebouwd kapitaal zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten opgesteld (PSK). Hierin hebben banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen afspraken gemaakt. Zij moeten zich bij een kapitaaloverdracht aan bepaalde spelregels houden. De overdracht moet snel en nauwkeurig gebeuren, omdat de Belastingdienst anders belasting kan heffen over het bedrag dat wordt overgeheveld. Ook wij houden ons nauwgezet aan dit protocol.

  Meer over PSK
  Doelbeleggen.nl ontvangt 5 sterren van Finner
  Beoordeling Vermogensbeheer.nl Beoordeling Vermogensbeheer.nl
  Beoordeling Vermogensbeheer.nl
  De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
  Doelbeleggen.nl © 2024