Pensioen <span>Opbouwen</span>

Pensioen Opbouwen

Bouw je geen of niet voldoende pensioen op?
Bereken hier wat jouw inleg kan opleveren

Start nu!

Nieuw! Leefrente de unieke uitkerende lijfrente

Hoe fijn is het om aan het begin van je pensioen over meer inkomen te kunnen beschikken? Juist nu je nog jong en actief in het leven staat
en bovendien de tijd hebt om leuke dingen te gaan doen. Met Leefrente van Doelbeleggen ontvang je direct bij aanvang van je pensioen een hogere uitkering van de lijfrente die je hebt opgebouwd.

Leefrente

Hoeveel heb je opgebouwd?

Je pensioen is misschien nog ver weg. Toch is het belangrijk om daar af en toe bij stil te staan. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel pensioen je hebt opgebouwd? Of controleren hoe je ervoor staat na de datum van je pensionering?

 • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
 • Wat is mijn te bereiken pensioen en wanneer krijg ik dit?
 • Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd?
 • Welke gebeurtenissen zijn van invloed op mijn pensioen?
 • Hoeveel AOW en pensioen ontvang ik al?
 • Antwoord op deze vragen vindt je op de website: mijnpensioenoverzicht

  Belastingvriendelijk beleggen voor je pensioen

  Een reisje naar de zon, goede zorg, een financiële bijdrage voor de (klein)kinderen: ook na jouw pensioen wil je comfortabel kunnen leven. Jouw pensioen lijkt misschien nog ver weg, maar later is dichterbij dan je denkt. Dus het is verstandig om toch alvast een potje aan te leggen. Sparen loont bijna niet, beleggen wel. Met Doelbeleggen investeer je veilig, eenvoudig en transparant in een onbezorgde oude dag.

  Pensioen voor de zzp'er

  Als ZZP’er is een pensioenvoorziening extra belangrijk. Je hebt namelijk geen werkgever die voor jou een mooi bedrag spaart in een pensioenfonds. Met Doelbeleggen kun je makkelijk en voordelig een aanvulling op je pensioen opbouwen, zelfs met fiscaal voordeel. Je geld wordt belegd door ervaren vermogensbeheerders. Maar het belangrijkste voor jou als zzp’er is dat er geen maandelijkse inlegverplichting is. Dus als de omzet een maand tegenvalt, kun je die maand de premie overslaan.

  Pensioen voor zzp'er

  Zelf pensioen opbouwen

  Het is verstandig om zelf pensioen op te bouwen, zodat je later naast AOW extra inkomen hebt. Bij Doelbeleggen bouw je al vanaf een klein bedrag per maand makkelijk zelf pensioen op. Zonder inlegverplichting, zodat je in wat duurdere maanden de betaling kunt overslaan.

  Zelf pensioen opbouwen

  Pensioen opbouwen met belastingvoordeel

  De overheid bepaalt hoeveel pensioen je jaarlijks mag opbouwen. Het deel dat je daarvan zelf mag gebruiken, is jouw jaarruimte. Heb je jouw volledige jaarruimte nog niet gebruikt? Dan mag je extra geld inleggen. Dit bedrag is fiscaal aftrekbaar als het op een speciale rekening wordt gestort, bijvoorbeeld de Doelbeleggen Pensioenrekening.

  Pensioentekort

  Hoe werkt jaarruimte?

  Jaarlijks kan aan de hand van jouw inkomen bepaald worden hoeveel extra pensioen je bij ons kan opbouwen, de jaarruimte. Daarmee bespaar je afhankelijk van je situatie jaarlijks vermogensbelasting en heb je voordeel door het uitstellen van je inkomstenbelasting tot je pensioen, waar deze over het algemeen een stuk lager uitvalt. Wil je jouw eigen jaarruimte uitrekenen? Neem contact met ons op dan helpen we je verder.

  Jaarruimte berekenen

  Haalbaarheid berekenen

  Om je gewenste oude dag te realiseren, berekenen we eerst de haalbaarheid met de Doelmeter. Daarvoor moeten we een aantal zaken concreet maken. Wat is jouw huidige leeftijd, jouw pensioenleeftijd, wat wil je per maand aan extra pensioen ontvangen en voor hoeveel jaar. Als we dat weten kunnen we op basis van je inleg bepalen of het gewenste extra pensioen haalbaar is. Is dit niet reëel? Dan maken we samen aanpassingen om de haalbaarheid van jouw doel te vergroten.

  Bereken je pensioen met de Doelmeter®

  Kapitaal overzetten naar Doelbeleggen

  Om de overdracht van reeds opgebouwd kapitaal zo soepel mogelijk te laten verlopen zijn we lid geworden van het PSK. Dit staat voor Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten. Hierin hebben banken, verzekeraars en beleggingsinstellingen afspraken gemaakt en zij moeten zich bij een kapitaalsoverdracht aan bepaalde spelregels houden. De overdracht moet snel en nauwkeurig gebeuren, omdat de Belastingdienst anders belasting kan heffen over het bedrag dat wordt overgeheveld.

  Meer over PSK
  De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
  Doelbeleggen © 2020