Beleggen voor<span> uw kind</span>

Beleggen voor uw kind

Beleggen voor uw (klein)kind,
u kunt er niet snel genoeg mee beginnen.

5 Sterren Vergelijkingssite Finner

Help uw (klein) kind op weg

Rijles, studiekosten of een schenking voor een eerste woning: als trotse (groot)ouder wilt u het beste voor uw (klein)kind. Dat wordt sparen voor later. Misschien heeft u al een spaarrekening geopend waar u elke maand een bedrag op stort. Zodat uw (klein)kind straks zorgeloos aan het volwassen leven begint. Verstandig, maar sparen levert weinig rendement op. Beleggen voor uw kind kan lucratiever zijn. Met Doelbeleggen.nl doet u dat doelgericht, eenvoudig en al vanaf € 25,–.

Lees alles over Doelbeleggen.nl

Brochure

Sparen of beleggen?

Sparen voor het nageslacht, we doen het vrijwel allemaal en slechts een enkeling heeft daar een specifiek doel aan gekoppeld. Wilt u de komende 18 jaar € 5.000,– bij elkaar sparen? Dan weet u dat u met de huidige spaarrente ongeveer € 25,– per maand moet overmaken.

Maar wat als u nu eens 18 jaar lang zou beleggen? Dan heeft u met een rendement van 5% ruim € 3.200,– extra opgebouwd. Natuurlijk is beleggen iets anders dan sparen. Beleggen kan een beter rendement opleveren, maar is ook risicovoller. Met de Doelmeter® kunt u berekenen welk doel haalbaar is voor uw (klein)kind. En of dat met sparen kan, of dat u ervoor moet beleggen.

Bereken de haalbaarheid

Hulp bij eigen woning

Starters op de woningmarkt moeten steeds meer eigen geld meenemen. Een groeiend aantal ouders wil hier graag mee helpen. Schenken is een veelgebruikte optie, omdat dat onder bepaalde voorwaarden fiscaal voordeel biedt. Schenken kan in 2024 nog belastingvrij tot ruim € 31.813 als uw kind tussen de 18 en 40 jaar oud is. U kunt, als u de middelen niet zomaar op de plank heeft liggen, hier natuurlijk ook voor beleggen.

Beleggen voor uw kind: iets voor u?

Bij elke belegging bestaat het risico dat u minder opbouwt dan u had verwacht. Maar als u over een langere periode belegt, heffen de pieken de dalen meestal op. En heeft u aan het eind van de rit meer opgebouwd dan met sparen alleen. Daar profiteert uw kleine van.

Kinderbijslag geheel of gedeeltelijk beleggen

Sparen voor de kinderen, vrijwel iedere ouder zet hier maandelijks een bedrag voor opzij. Beleggen is meestal geen overweging, omdat het doel waarvoor u spaart vaak vaag blijft. Dat zou waarschijnlijk anders zijn als duidelijk is waarvoor u spaart. Sparen voor een rijbewijs is in 18 jaar goed te doen, maar sparen voor een latere studie wordt al een stuk uitdagender.

Wat kost een studie en hoe kunt u uw kind financiële steun bieden? Hoe kunt u de kinderbijslag efficiënt besteden? Antwoorden op dergelijke vragen vindt u hier.

Beleggen kinderbijslag

Schenken aan (klein)kind

Veel (groot)ouders willen graag meehelpen door een studie of woning te betalen voor een (klein)kind. In feite is dit een voorschot op de erfenis. Er zijn mensen die denken dat dit tot gigantische belastingvoordelen leidt, maar dat is niet altijd waar.

Schenken aan (klein)kinderen
Doelbeleggen.nl ontvangt 5 sterren van Finner
Beoordeling Vermogensbeheer.nl Beoordeling Vermogensbeheer.nl
Beoordeling Vermogensbeheer.nl
De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
Doelbeleggen.nl © 2024