Banksparen beleggen <span>met belastingvoordeel</span>

Banksparen beleggen met belastingvoordeel

Al 5 jaar IEX' Beste Keuze

Brochure aanvragen

Wat is banksparen?

Banksparen is een mogelijkheid om aanvullend pensioen op te bouwen met fiscaal voordeel. De term banksparen is nogal verwarrend, omdat u ook mag beleggen. In beide gevallen staat uw geld op een geblokkeerde rekening die pas gaat uitkeren nadat uw pensioenleeftijd is bereikt.

Pensioen opbouwen én uitkeren

Pensioen opbouwen

U kunt fiscaal vriendelijk pensioen opbouwen als u een pensioentekort heeft. U mag in een jaar uw inleg voor een lijfrente (aanvullend pensioen) aftrekken als u het jaar ervoor een pensioentekort had. Dit noemen wij de jaarruimte. De jaarruimte in 2024 hangt dus af van uw situatie in 2023.

Bereken hoeveel aanvullend pensioen u kunt opbouwen.

Pensioen uitkeren

Uw opgebouwde lijfrente mag vanaf uw AOW-leeftijd worden uitgekeerd. Met de uitkering werd vroeger vaak een waardevast pensioen aangekocht, maar tegenwoordig kunt u ook in de uitkeringsfase beleggen. Dat kan ook als uw lijfrente is opgebouwd bij een bank of verzekeraar. Doelbeleggen.nl heeft een uitkerende lijfrente op basis van beleggen waarvan de aanvangsuitkering aanzienlijk hoger ligt dan bij vergelijkbare beleggingsuitkeringen.
Lees meer

Brochure aanvragen

Wat doet de lage rente met uw pensioen?

Nog steeds zien we dat veel Nederlanders uitsluitend naar de rentetarieven van verschillende aanbieders kijken als ze de mogelijkheden voor banksparen vergelijken. Dat vergelijken is over het algemeen heel zinnig, want u wilt later natuurlijk een zo hoog mogelijk pensioen. Maar helaas heeft banksparen met een lage rente nauwelijks mogelijkheden om vermogen te laten groeien. Want zelfs als u de hoogste rente voor banksparen vindt, is dat niet lucratief.

Sterker nog, door inflatie zal uw vermogen jaar na jaar minder waard worden. Geen aantrekkelijk vooruitzicht als u juist meer kapitaal voor later wilt opbouwen.

Sparen of beleggen?

5 Sterren Vergelijkingswebsite

Finner.nl waardeert ons ook in 2021 met de maximale beoordeling van 5 sterren, op alle onderdelen. Daar zijn wij natuurlijk trots op.

Vergelijk Doelbeleggen.nl door Finner 2021

Rendement en tarieven

Ons belangrijkste doel is om u te helpen uw doel te bereiken. We beleggen uw geld met het doel uw vermogen te laten groeien. Lage kosten helpen bij het halen van een zo hoog mogelijk rendement. Bekijk de rendementen uit het verleden en de tarieven.

Rendement en tarieven
De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
Doelbeleggen.nl © 2024