Waarom doel<span>beleggen?</span>

Waarom doelbeleggen?

Jij kiest een doel, wij beleggen ernaar toe.

Belangrijke financiële doelen realiseren

Vermogen opbouwen voor een aanvullend pensioen of om straks je hypotheek af te kunnen lossen? Op ons unieke en prijswinnende platform bereken je heel eenvoudig of en hoe je jouw benodigde vermogen kunt opbouwen. Bepaal het doel, je doelbedrag, de looptijd en je eenmalige en/of periodieke inleg om de haalbaarheid te berekenen.

Doelbeleggen is voor het tweede jaar op rij verkozen tot beste online vermogensbeheerder van Nederland!

Kies jouw doel

Uniek rekenmodel

Doelbeleggen werkt met een uniek systeem, dat de haalbaarheid van jouw doel berekent. Alles staat in dienst van je doel. Vanuit het doelvermogen, de inleg en de beschikbare tijd wordt de hoogste haalbaarheid berekend. Het systeem bepaalt het risicoprofiel met de grootste kans van slagen; een dynamisch en flexibel proces.

Gemoedsrust

Het platform, de website en app zijn ingericht om je zo min mogelijk zorgen te maken. Op de homepage staat de doelmeter, dat is de haalbaarheid in een percentage, bijvoorbeeld 80%. Zo zie je direct waar je aan toe bent. Het systeem is dynamisch: als de beurzen achterblijven of je doel dichtbij is, worden de beleggingen in lijn gebracht volgens het profiel met de hoogste haalbaarheid. Uiteraard binnen jouw vastgestelde risicoplafond.

Blik richting de horizon

Door de focus op je doel worden geen beslissingen genomen op basis van korte termijn grillen van de markt. Hoe langer de looptijd, hoe minder beursschommelingen effect hebben op de haalbaarheid van je doel.

Beweeglijke beurs

Stel er is een behoorlijke dip op de beurs. De portefeuille van een klant met als doel de studie van zijn zoontje, daalt zo’n 6%. Dit is voor veel mensen een reden om nerveus te worden. Maar omdat deze klant direct de Doelmeter ziet, is hier geen reden toe. De Doelmeter toont een vrijwel onveranderde haalbaarheid.

Aan het begin van de periode was de haalbaarheid 70,4% en na de terugval 69,7%. Een klein verschil, waardoor deze vader rustig bleef. Met de lange looptijd en periodieke inleg maakt zo’n dip weinig uit en blijft het doel in zicht.

Verborgen doelen

Doelbeleggen heeft met recht één doelgroep; mensen met financiële doelen. Wij helpen je verborgen doelen concreet te maken. Waardebehoud kan bijvoorbeeld een doel zijn dat je niet direct ziet, maar belangrijk kan vinden. We gaan graag in gesprek om deze aan het licht te brengen. Daar waar financiële prioriteit is, ligt het doel. Dat wordt vaak bepaald door de levensfase. Jonge ouders beleggen voor een jaar of 15 tot 20; ze willen een potje opbouwen voor de studie van hun kind. En werknemers of ZZP-ers willen misschien wel de komende 50 jaar beleggen om aanvullend pensioen op te bouwen.

zoek jouw doel

Een goede oude dag

Pensioen is een veel gekozen doel. Hier is veel aandacht voor in de media, er zijn veel mensen mee bezig. Deze mensen zijn vaak jonger dan voorheen. En dat is maar goed ook. Vroeger keek je pas rond je veertigste naar je pensioen, dan had je nog maar twintig jaar. Hoe eerder je begint, hoe voordeliger. Bij een langere termijn ben je minder afhankelijk van de markt.

Belastingvriendelijk

Voordeel is te behalen door je pensioen belastingvriendelijk op te bouwen. Dat kan ook bij ons. Daarvoor hebben we een speciale Doelbeleggen pensioenrekening. Daarmee bespaar je vermogensbelasting en heb je voordeel door het uitstellen van inkomstenbelasting tot je pensioen, waarna deze een stuk lager uitvalt.

Lees meer over pensioen

Altijd een doel

Wij zeggen altijd: "Geld heeft altijd een doel". Een doel kan hoogstens minder noodzaak hebben, waardebehoud is wellicht minder prangend dan een pensioengat. Maar ook bij waardebehoud zijn concrete doelen te bedenken: Het verslaan van inflatie of de erfenis goed regelen voor de kinderen. Geld heeft dus eigenlijk altijd een doel. Kies hieronder je doel en start met Doelbeleggen.

Wie zijn wij?

Doelbeleggen is een initiatief van Velthuyse • Mulder Vermogensbeheer, opgericht in 1999 en met ruim € 500 miljoen onder beheer inmiddels één van de grootste onafhankelijke vermogensbeheerders van Nederland. Wij zijn niet gelieerd aan een grootbank of een verzekeringsmaatschappij. Doelbeleggen handelt onder toezicht van de AFM en DNB.

Meer over ons

Onze brochure: alles over Doelbeleggen

De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
Doelbeleggen © 2020