Jaarruimte<span>berekenen</span>

Jaarruimteberekenen

Klantenservice

Wat is de jaarruimte?

De jaarruimte is de ruimte (marge) tussen je opgebouwde pensioen en het pensioen dat je maximaal – dus mét belastingvoordeel – per jaar mag opbouwen. Wordt het belastingvoordeel niet optimaal benut dan heb je een pensioentekort.

Zelf pensioen opbouwen? Bereken hoeveel je maximaal kunt inleggen met behoud van belastingvoordeel!

Jaarruimte: € 3700

Jaarruimte laten beleggen? Bereken de haalbaarheid van het gewenste rendement

Haalbaarheid berekenen

Hoe bereken ik de jaarruimte?

Allereerst moet je weten hoeveel jouw pensioen in 2018 is toegenomen. Deze informatie vind je in het Uniform Pensioenoverzicht - ook wel UPO genoemd. Het UPO wordt door je pensioenfonds en/of verzekeraar verstrekt. Bouw je pensioen op bij verschillende pensioenfondsen of verzekeraars? Dan ontvang je meerdere UPO's. Op de website mijnpensioenoverzicht.nl vind je een overzicht van al jouw pensioenen en AOW-aanspraken.

Jaarlijks wordt het UPO vóór 1 oktober verstrekt. Om de exacte jaarruimte in 2019 te kunnen berekenen moet je dus in het bezit zijn van het UPO. Maar je kunt ook al eerder een inschatting maken - daar kunnen wij je eventueel bij helpen.

Minder belasting betalen; wie wil dat niet?

Weet je hoeveel jaarruimte je hebt? Dan kun je dat bedrag beleggen in een pensioenrekening van Doelbeleggen. Het grote voordeel hiervan is dat je over deze inleg geen inkomstenbelasting betaalt. Dat ga je namelijk pas betalen op het moment dat het pensioen wordt uitgekeerd. Bovendien wordt het opgebouwde vermogen niet tot je eigen vermogen gerekend waardoor je ook geen vermogensrendementsheffing betaalt.

Vrijblijvende hulp

Om je te kunnen helpen bij het berekenen van jouw jaarruimte hebben wij wat informatie nodig, waaronder een kopie van het UPO of het pensioenoverzicht van mijnpensioenoverzicht.nl en jouw arbeidsstatus. Deze informatie kun je met ons delen via onderstaand formulier.

Jaarruimte berekenen

De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten. Doelbeleggen © 2019