Zelf <span>Pensioen Opbouwen</span>

Zelf Pensioen Opbouwen

Kan al met een klein bedrag en zonder inlegverplichting

Pensioenbrochure

Het Ondernemerspensioen

Als ondernemer bent u niet alleen eigen baas over uw bedrijf, maar ook over uw pensioen. Doelbeleggen.nl ontwikkelde een flexibele oudedagsvoorziening die volledig naar eigen wens in te vullen is.

Het Ondernemerspensioen

Zelf (aanvullend) pensioen opbouwen

Een goed pensioen is voor veel mensen niet vanzelfsprekend, ook niet als er pensioen wordt opgebouwd via de werkgever. Als richtlijn voor 'een goed pensioen' hanteren we vaak de 70% regel. Ontvangt u vanaf uw AOW-leeftijd minder dan 70% van een laatstverdiende bruto-inkomen, dan kan uw pensioeninkomen niet toereikend zijn.

Werkgevers met een CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) hebben hun afspraken over pensioen schriftelijk vastgelegd. Heeft uw bedrijfstak geen CAO en biedt uw werkgever geen of geen goede pensioenregeling? Dan moet u zelf aan de bak!

Zelf pensioen opbouwen? Bereken hier hoeveel u kunt inleggen.

Jaarruimte: €6.737

ZZP en pensioen opbouwen

Geld opzijzetten voor later staat vooral bij dertigers laag op het prioriteitenlijstje. Het pensioen is immers nog ver weg. Maar hoe langer u wacht met pensioen opbouwen, hoe lastiger het wordt. Bekijk het rekenvoorbeeld en lees hoe u als zzp'er zelf pensioen kunt opbouwen.

ZZP & pensioen

Beoordelingsrapport 2024

Vergelijkingssite Finner beoordeelt partijen op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid. Vermogensbeheerders worden getoetst op 80 punten. Zo controleert men bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, kijkt men naar de hoogte en voorwaarden van de kosten en toetst men onze onafhankelijkheid.

Beoordeling Finner 2024

Beleggen voor uw pensioen

U kunt zelf of met hulp beleggen in aandelen, obligaties of vastgoed. Het voordeel is dat u zelf kunt beslissen over uw beleggingen en dat u ze ook weer kunt verkopen als u het geld nodig heeft. Het nadeel is dat u belasting betaalt over het opgebouwde kapitaal. Doelbeleggen.nl biedt de mogelijkheid om aanvullend pensioen op te bouwen met belastingvoordeel. U leest er alles over in onze pensioenbrochure.

Brochure aanvragen

Lijfrente of koopsompolis

Lijfrentes en koopsompolissen zijn manieren om het betalen van inkomstenbelasting uit te stellen. Het geld dat u inlegt voor een lijfrente kunt u aftrekken van uw inkomen, zodat u minder inkomstenbelasting betaalt (box 1). Als u regelmatig inlegt in een inkomensvoorziening voor later, wordt dat een lijfrentepolis genoemd.
Wanneer u in één keer een bedrag inlegt wordt, heet het een koopsompolis. Hoeveel u mag aftrekken van de inleg is afhankelijk van uw jaarruimte. Op het moment dat u het pensioen krijgt uitgekeerd moet u er wel belasting over betalen. Het voordeel is dat het tarief dat u als gepensioneerde betaalt meestal veel lager is.

Een tweede voordeel is dat u de waarde van een lijfrente of koopsompolis niet bij uw spaargeld hoeft op te tellen (box 3). U betaalt er dus geen belasting over.

Het nadeel van een lijfrente of koopsompolis is dat u niet aan het geld kunt komen als dat onverwachts nodig is.

3 manieren om aanvullend pensioen op te bouwen met fiscaal voordeel

1. Lijfrentespaarrekening (bancaire lijfrente)

Hoogte uitkering: afhankelijk van de inleg en de spaarrente.
Voordeel: u bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak u spaargeld inlegt. Bij overlijden vervalt het kapitaal meestal aan uw nabestaanden.

2. Lijfrentebeleggingsrekening (bancaire lijfrente)

Hoogte uitkering: afhankelijk van de inleg en het rendement dat wordt behaald.
Voordeel: u bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak u geld inlegt. Bij overlijden vervalt het kapitaal meestal aan de nabestaanden.

3. Lijfrenteverzekering

Hoogte uitkering: afhankelijk van de inleg, de spaarrente en de voorwaarden.
Nadeel: bij overlijden vervalt het kapitaal meestal aan de verzekeringsmaatschappij.

Doelbeleggen.nl ontvangt 5 sterren van Finner
Beoordeling Vermogensbeheer.nl Beoordeling Vermogensbeheer.nl
Beoordeling Vermogensbeheer.nl
De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
Doelbeleggen.nl © 2024