Beleggen voor <span> je kind </span>

Beleggen voor je kind

Financiële uitdagingen voor je kind. Hoe kun je helpen?

Aanmelden gratis beleggen

Wat kost eigenlijk het beste voor je kind; nu en in de toekomst?

Een spaarrekening openen voor de kinderen is voor de meeste ouders heel vanzelfsprekend. Maandelijks wordt er een bedrag gestort en tegen de tijd dat het kind 18 wordt is er een leuke pot geld die vaak nog geen bestemming heeft. Maar als je nu al weet welke financiële uitdagingen je kinderen straks te wachten staan dan is doelgericht sparen niet onverstandig. Of misschien leert een klein rekensommetje je nu al dat je met sparen dat doel nooit gaat bereiken...

Kent u het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting? Zij hebben als vuistregel dat een kind tot 12 jaar ruim € 50.000 kost, € 4.320 per jaar. Kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kosten gemiddeld een kleine € 30.000, € 4.766 per jaar. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet het weer op een andere manier. Zij hebben verschillende berekeningen gemaakt voor de kosten van een kind in verschillende gezinssituaties. Zo kost dan één kind in een tweeoudergezin gemiddeld 15% van het besteedbaar inkomen en bij een eenoudergezin gemiddeld 23%.

Maar vuistregels zijn uiteraard niet in steen gehouwen. Ten eerste heeft niet ieder gezin eenzelfde inkomen en sommige gezinnen zijn zuiniger dan andere. Steeds meer ouders vinden het bovendien een sport om hun kinderen het beste te geven en tegelijkertijd maandelijks wat geld over te houden. Geld voor een latere fase, als het steeds moeilijker wordt om op een creatieve manier het optimale voor je kind te doen. Omdat kosten dan veel meer in steen gehouwen zijn. Studiekosten bijvoorbeeld, die zijn nu eenmaal hoog.

Op deze pagina lees je meer over:

 • Wat kost de studie van je kind en welke andere uitdagingen staan je te wachten?
 • Het rente-op-rente effect
 • Vergelijk rendement sparen vs beleggen
 • Actie: Gratis Beleggen! Aanmelden voor 1 januari 2020
 • Kosten studie & uitdagende woningmarkt

  Hoe kun je je nu al voorbereiden op toekomstige financiële uitdagingen van je kind? Welke mogelijkheden zijn er?

  Beleggen kinderbijslag

  Einstein en je voorbereiden op de toekomst van je kind

  Als je je bijvoorbeeld op die studiekosten beter wilt voorbereiden zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt simpelweg geld sparen. Dan heb je Einstein al op je hand. Die zei namelijk ooit dat het rente-op-rente effect het 8e wereldwonder is. Jaar na jaar groeit een geldbedrag aan, door het rente-op-rente effect van sparen. Alleen kon Einstein natuurlijk niet voorzien dat de rente nu zo laag is, dat sparen minder zin heeft.

  Maar voor beleggen gaat Einstein’s uitspraak nog altijd op.

  Een voorbeeld

  In de grafiek is weergegeven hoe een maandelijkse inleg van € 125,- in 18 jaar kan renderen. We rekenen hier met een spaarrente van 0,2% en een beleggingsrendement van 5%. Sparen tegen 0,2% levert circa € 27.000,- op en beleggen met 5% rendement zo’n € 42.000,-. Dan kom je wat betreft die studie al een eind!
  Leefrente

  Gratis Doelbeleggen

  Je kunt je aanmelden zonder dat je je ergens toe verplicht. Je ontvangt informatie over Doelbeleggen en je krijgt de mogelijkheid om een half jaar lang gratis je geld te laten beleggen door de beste online vermogensbeheerder van Nederland!

  Benieuwd of Doelbeleggen ook voor jou interessant is? Meld je aan voor 1 januari 2020 en ontvang ons informatiepakket in je mailbox!

  Voorwaarden:

 • Aanmelden uitsluitend via formulier en uiterlijk vóór 1 januari 2020
 • Beheervergoedingen tot €100.- worden tot 1 juli 2020 niet in rekening gebracht
 • Actie alleen geldig i.c.m. nieuwe rekening(en) met beleggingsdoel 'kind'
 • Aanvragen

  Aanmelden vóór 1 januari 2020

  De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
  Doelbeleggen © 2020