Sparen of <span>beleggen</span>

Sparen of beleggen

Plan uw afspraak

Meer Nederlanders zouden kunnen beleggen

Uit recent onderzoek blijkt dat meer Nederlanders zouden kunnen beleggen in plaats van sparen. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft voldoende financiële buffers om te beleggen, maar doet dat niet. De meeropbrengst kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Daar staat tegenover dat ruim 1 op de 10 beleggende Nederlanders te weinig spaargeld achter de hand houdt voor tegenvallers.

Sparen of beleggen?

Wat is slimmer, sparen of beleggen? Die vraag krijgen we vaak. Het juiste antwoord verschilt van persoon tot persoon. Sparen geeft zekerheid. Het is altijd verstandig om een buffer op een spaarrekening te hebben staan. Dan komt u niet in de problemen bij onverwachte uitgaven. Maar wilt u een groot bedrag bij elkaar sparen voor later, dan loopt u aan tegen lage rentevergoedingen en soms zelfs negatieve rentes. Dat maakt sparen minder aantrekkelijk. Beleggen kan meer rendement opleveren, vooral als uw vermogen de tijd heeft om te groeien. Maar beleggen heeft ook nadelen. Beurskoersen gaan omhoog en omlaag en u kunt uw inleg verliezen. Daarom adviseren wij om alleen te beleggen met geld dat u voor langere tijd kunt missen. Wilt u geen enkel risico lopen, dan raden wij beleggen af.

Zelf beleggen of laten beleggen?

Kiest u voor beleggen, dan heeft u twee mogelijkheden: zelf beleggen of laten beleggen door een vermogensbeheerder. Heeft u verstand van beleggen en voldoende tijd om het beursnieuws te volgen? Houdt u het hoofd koel, ook als het minder goed gaat? Denkt u dat beleggen bij u past en misschien zelfs een leuke hobby kan worden? Dan zou u kunnen kiezen voor zelf beleggen. Heeft u dat allemaal niet, maar wilt u wel kans op een beter rendement dan de rente die u nu op uw spaarrekening krijgt? Kent u de risico’s van beleggen en accepteert u die? Dan kan laten beleggen door een vermogensbeheerder goed bij u passen.

Vrijblijvend advies

Benieuwd of wij iets voor u kunnen betekenen? Onze beleggingsadviseurs zijn u graag tot dienst. Aan ons advies zijn geen kosten of andere verplichtingen verbonden.

Adviesgesprek
De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
Doelbeleggen.nl © 2024