Wat is een<span> lijfrenteverzekering? </span>

Wat is een lijfrenteverzekering?

Wat is een lijfrenteverzekering?

In het verleden zag je vaak dat bij verzekeraars verzekeringen konden worden gekocht voor je lijfrentekapitaal. In de opbouwfase van je lijfrentekapitaal ben je dan verzekerd tegen overlijden en in de uitkeringsfase – die bij een verzekeraar in principe altijd levenslang is – ging het dan om een gegarandeerde uitkering van je lijfrente. In de praktijk waren deze verzekeringen vaak ondoorzichtig en onnodig duur; dit leidde tot de woekerpolis-affaire en later tot aanpassingen in de wettelijke mogelijkheden voor fiscaal gunstig sparen of beleggen voor later.

Bancaire Lijfrente

Inmiddels hebben veel Nederlanders hun lijfrentes overgezet naar een bancaire lijfrente, waar het bekendere banksparen een voorbeeld van is. Een bancaire lijfrente kan zowel bij banken als bij vermogensbeheerders worden afgesloten. Daarbij zijn twee keuzes: het lijfrentekapitaal kan – zowel in de opbouwfase als uitkerende fase – op rente worden gezet of worden belegd.

Op rente

De meeste aanbieders die je lijfrentekapitaal willen beheren plaatsen je geld op rente. Dan weet je een ding zeker bij de huidige rente: je kapitaal zal niet veel aangroeien. Sterker nog, door de inflatie verlies je eigenlijk jaar na jaar geld doordat de koopkracht minder wordt.

Beleggen met je lijfrente

Als je belegt met je lijfrentekapitaal vergroot je de kans op een hogere opbrengst aanzienlijk. Immers, historisch gezien is het rendement van beleggen hoger dan bij sparen. Als je het lijfrente-kapitaal laat beleggen, neemt de kans op een behoorlijk rendement dus toe.

Doelbeleggen

Bij Doelbeleggen kun je je lijfrentekapitaal in de opbouwfase doelgericht laten aangroeien. Naast die doelgerichtheid is er nog een ander voordeel verbonden aan Doelbeleggen; je belegt je kapitaal dan niet bij de eerste de beste. Doelbeleggen is namelijk de beste keuze voor online vermogensbeheer. In 2019 werd Doelbeleggen voor het tweede jaar op rij verkozen tot de beste online vermogensbeheerder van Nederland. De jury roemde onder meer de lage kosten en het behaalde rendement.

Leefrente - unieke oplossing uitkerende fase

Doelbeleggen heeft bovendien voor de uitkerende fase in overeenstemming met de belastingdienst een unieke oplossing uitgedokterd: Leefrente. Want door een innovatieve structurering kan Lijfrente van Doelbeleggen vanaf het begin tot 50% hogere uitkeringen bieden. Het gevolg: je ontvangt de hoogste lijfrente-uitkeringen aan het begin van je pensioen, als je nog fit en vol plannen bent, en niet pas rond je 85e.

Hulp fiscus

Misschien wist je het al, maar de fiscus helpt een flinke hand mee bij de opbouw van je lijfrentekapitaal. Ten eerste is de jaarlijkse inleg tot een bepaald maximum (Jaarruimte)) aftrekbaar van jouw inkomen. En ten tweede hoef je geen vermogensrendementsheffing te betalen over jouw lijfrentekapitaal.

Brochure: Beleggen voor je Pensioen

Zelf aanvullend pensioen opbouwen is minder complex dan je denkt. Wij hebben alle aandachtspunten voor je op een rijtje gezet in de brochure 'Beleggen voor je Pensioen'.

Aanvraag pensioenbrochure
De waarde van beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen door wie en in welke vorm dan ook brengt altijd risico’s met zich mee. Zo kan (een deel van) het ingelegde vermogen verloren gaan als gevolg van koersdalingen. Een goede voorlichting is belangrijk, zodat er een gedegen beeld kan worden gevormd van de risico’s voordat wordt besloten een rekening te openen. Doelbeleggen belegt in indextrackers (ETF’s). Aan trackers zijn bijzondere risico’s verbonden, zoals koers- , geografisch- en sectorrisico. Doelbeleggen is een initiatief en handelsnaam van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer B.V. en staat als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten.
Doelbeleggen © 2020